
عنوان کامل پایان نامه کارشناسی ارشد : تاثیر جهانی¬شدن اقتصادی بر تورم در کشور¬های منتخب خاور¬میانه و شمال آفریقا
تکه ای از متن پایان نامه :
نمودار3-17 ارتباطی میانگین تورم و میانگین جهانیشدن اقتصادی کشورها را نشان میدهد. برای مثال کشور امارات کمترین میانگین تورم و بیشترین میانگین جهانیشدن اقتصادی را در کشورهای منتخب دارا میباشد.
مدل مورد نظر برای اظهار عوامل تاثیرگذار بر تورم را میتوان به صورت زیر ارایه نمود:
Yit = α + β1KOFit + β2MONit + β3GDPit + Uit(4-1)
در ارتباط ی فوق، Yit متغیر وابسته و بیانگر تورم میباشد، متغیرهای سمت راست(متغیرهای مستقل) نیز عبارتنداز: شاخص جهانی شدن اقتصادی (kOF)، شاخص حجم پول(MON)، شاخص تولید واقعی(GDP)، نیز جملهی پسماند برای سال tام میباشد.
4-3) نتایج حاصل از برآورد مدل برای کشورهای منتخب
در این قسمت، آغاز آزمون مانایی در داده های ترکیبی مورد مطالعه قرار گرفته سپس نتایج برآورد مدل برای کشورهای منتخب مورد مطالعه قرار گرفته می باشد.
4-3-1) آزمون مانایی در دادههای ترکیبی
پیش از آزمون فرضیهها، لازم می باشد که مانایی تمام متغیرهای مورد مطالعه آزمون گردد، زیرا برآورد مدلها در صورت نامانایی متغیرها، باعث بروز مشکل رگرسیون کاذب میگردد. برای این مقصود، در پژوهش حاضر از آزمون لوین، لین و چو[1] بهره گیری شده می باشد. لوین، لین و چو نشان دادند که در دادههای ترکیبی، بهره گیری از آزمون ریشه واحد مربوط به این دادهها، دارای قدرت آزمون بیشتری نسبت به بهره گیری از آزمون ریشه واحد برای هر مقطع به صورت جداگانه می باشد. تحقیقات نشان داده می باشد که به کارگیری آزمونهای